Derfor er det viktig å overvåke klimaet i babyens rom

Det viser seg at babymonitorer ikke bare er til hjelp for å ta en titt, men også kan støtte opp under en sunn utvikling for babyen. Vi har laget denne veiledningen som hjelper deg å forstå hvordan klimaet kan påvirke babyens helse, hva som er det ideelle klimaet for rommet, og hvordan babymonitoren kan hjelpe.

Hvordan blir babyens helse påvirket av klimaet i rommet?

Et rom som er litt for varmt eller fuktig, er ikke så farlig for de fleste av oss, men babyer er litt mer sensitive for temperatur og fuktighet. For lav fuktighet kan for eksempel gjøre at de blir tørre i øynene og halsen. Og når det er litt for kaldt eller varmt, kan ikke babyer justere kroppstemperaturen slik en voksen kan.

 Hva er det ideelle klimaet for rommet?

Det ideelle klimaet for rommet er et område og ikke én spesifikk temperatur eller fuktighet. Den sunneste romtemperaturen for den lille er et sted mellom 16 og 20 °C, og fuktighetsnivået bør ligge mellom 40 og 60 %.

Slik kan babymonitoren hjelpe

Du trenger ikke å bekymre deg over når du skal få tid til all denne overvåkingen midt i mating, trøsting og alle de andre foreldreoppgavene. En smart babymonitor tar seg av det: Den sporer kontinuerlig temperaturen og fuktigheten i rommet for deg.

Når du har angitt terskler for temperatur og fuktighet på en smart babymonitor, får du varsler når klimaavlesningene overskrider disse tersklene. På den måten vet du alltid om klimaet er sunt for babyen, eller om det må justeres litt.

Avhengig av avlesningen kan du deretter foreta justeringer og bidra til babyens komfort. Er det litt for mye fuktighet? Da kan du åpne et vindu og slippe inn litt frisk luft. Er du redd den lille blir for varm? Sørg for at babyen ikke har på seg for mye klær, og vurder å bruke et klimaanlegg slik at temperaturen i rommet blir mer komfortabel.

Du vil kanskje også gjerne vite hvordan klimaet i babyens rom påvirker babyens søvn. Hvis du kobler en smart babymonitor til uGrow, som er appen vår for sunn babyutvikling, og sporer babyens søvn, får du raskt oversikt over hvilken romtemperatur babyen sover best i.

Så babymonitoren er ikke bare ment for å ta en titt. Den hjelper også babyen med å ha det komfortabelt hele døgnet.

Kilde: www.philips.no

Philips AVENT SCD630

Best i test hos Familieklubben! Se babyen din godt både natt og dag med ekstra stort display i fargeskjerm med god kvalitet på bilde, automatisk nattmodus og 2x digital zoom. Temperatumåler, talk-back funksjon (toveis kommunikasjon), energibesparende eco-modus og vibrasjonsalarm. Opptil 300 meters rekkevidde. Nattlys og vuggesanger kan styres fra foreldreenheten, for å trøste og roe ned den lille.

Philips AVENT SCD580

Philips Avent babymonitor SCD580 gir deg den  essensielle kontakten til ditt barn, og sikrer en privat kobling uten forstyrrelser. Toppmodellen har temperatur og luftfuktighetsmåler, beroligende nattlys og projektert stjernehimmel, samt flere andre funksjoner som vuggesanger og mulighet for tilkobling av MP3.

Philips AVENT SCD560

Med svarfunksjonen i Philips Avent SCD560 babymonitor kan du prate med barnet ditt, uansett hvor i huset du befinner deg. Med den mest pålitelige tilkoblingen, krystallklar lyd, temperaturregulering, behagelig nattlampe og beroligende vuggeviser gjør det søvnen roligere, både for deg og barne

Skriv en kommentar