Sikkerheten til de minste er det viktigste. Derfor har vi samlet noen gode tips fra Trygg Trafikk. Har du flere spørsmål om barn i bil kan du spørre i din nærmeste BabyCare butikk eller forhandler.

1) Kjøp et sete som passer

Kjøp et sete som passer i din bil og til ditt barn. Setet må være riktig i forhold til barnets vekt og høyde. Vi anbefaler derfor å ta med både barn og bil til butikken slik at dere får prøvd utstyret før dere kjøper.

2) Bakovervendt er best!

Trygg trafikk anbefaler at barn i bil sitter bakovervendt frem til barnet er minst 4 år – gjerne lengre. Forskning viser at bakovervendte seter beskytter barna best i en frontkollisjon og det er de ulykkene som er de mest alvorlige.

3) Beltestol og pute

Når barnet har vokst ut av det bakovervendte setet anbefaler vi å gå over til en beltestol. Beltestolen er en forovervendt stol og bruker bilens belter. Pute kan brukes når barnet har vokst ut av beltestolen.

4) Slå av airbag

Sitter barnet foran i bilen i et bakovervendt barnesete, skal airbagen alltid slås av. For de som sitter forovervendt i forsete, anbefaler vi å slå av airbagen frem til barnet er 140 cm høyt.

5) Les bruksanvisningen  (og følg den!)

Setet gir ikke god nok beskyttelse hvis det er montert feil.

6) Ta beltesjekken! Beltet skal være stramt over hofte og skulder

For barn i bil skal beltet alltid være stramt over hoften og stramt over skulder.

Det gjelder både alle i bilen uavhengig av alder. Beltet skal aldri ligge over magen, under armen eller bak ryggen. Det kan få fatale følger ved en kollisjon. Et slakt bilbelte kan gi store indre skader. Beltet skal være så stramt at det bare er mulig å få et par fingre mellom kroppen og beltet. Tykke klær må åpnes eller tas av slik at beltet ligger så tett inntil kroppen som mulig.

(Kilde:Tryggtrafikk.no)

Vi hjelper deg!

Trygg Trafikk anbefaler å kjøpe barneseter i barneutstyrsforretninger. Babycare butikker er godkjent fagekspertise som hjelper deg med valg av riktig stol og godkjent montering.

Skriv en kommentar